KMT 2019

Wandelclub

DE MARKTROTTERS HERNE

vzw

4114

36ste editie KRIEK & MATTENTOCHTEN

op zondag 10 maart 2019

 

Een wandelorganisatie van wandelclub De Marktrotters Herne vzw

over afstanden van 4, 6, 10, 15, 22 en 32 km

 

 

Wanneer : zondag 10 maart 2019

Startlocatie : Sporthal De Hernekouter, Hernekouter 1, 1540 Herne

Inschrijvingsgeld : 1,10 € voor leden wandelfederaties / 1,50 € niet-leden / gratis voor kinderen tot 12 jaar

 

Bereikbaarheid :

Wagen : E40 afritten Ternat of Aalst * A8 afrit Edingen

NMBS : Lijn Schaarbeek - Geraardsbergen - Denderleeuw, trein om het uur, station Herne op 500 m van startplaats

 

Starturen : 7.00 u. tot 15.00 u.

Sluiting aankomsten : 18.00 u.

 

Contact & tochtverantwoordelijke :

Benny Luchtens, 0474 / 593.564

bennyluchtens@telenet.be

www.marktrotters.be

 

Praktische info :

4 & 6 km : geen rustpost

10 km : 1 rustpost * Koninklijk Atheneum Edingen

15 km : 2 rustposten * Parochiezaal Mark & Koninklijk Atheneum Edingen

22 km : 3 rustposten * 2x Parochiezaal Mark & Koninklijk Atheneum Edingen

32 km : 4 rustposten * 2x Parochiezaal Mark & 2x Koninklijk Atheneum Edingen

 

Wetenswaardigheden :

De parkoersen van de 36ste editie van de Kriek & Mattentochten, een Wandelsport Vlaanderen "Promotocht", gaan op zondag 10 maart 2019 over afstanden van 4 - 6 - 10 - 15 - 22 en 32 km.

Start & aankomstplaats van dit wandelevenement bevinden zich in Sporthal De Hernekouter, Hernekouter 1 te 1540 Herne waar o.a. 500 zitplaatsen worden uitgezet.

 

De 4 en 6 km bewandelen grotendeels Herne. Beide afstanden worden overbrugd zonder rustpost. De omloop van 4 km is ook geschikt voor rolwagens en komt o.a. langs de Sint-Waltrudiswatermolen.

 

De 10 km gaat via Smeyersmark en het konijnenbos, gelegen naast het waterspaarbekken, naar de rustpost in Edingen alwaar in 200 zitplaatsen wordt voorzien. Via de Hernepoort, wat verder gevolgd door een dot van een veldweg en een pittige klim wordt de aankomst bereikt.

 

De overige (langere) afstanden verkennen o.a. het prachtige park en kasteel van Edingen. Deze middeleeuwse stad met taalfaciliteiten, gelegen aan de grens van westelijk Henegouwen, heeft een rijk en prestigieus verleden. De stad is trots op haar uitgestrekt ommuurd park van 182 ha dat in de lijst van belangrijk erfgoed van Wallonië is opgenomen.

 

De 15 km mogen tweemaal uitrusten in Mark (70 zitplaatsen) en in Edingen en doorkruisen gedeeltelijk het ommuurd domein. Vooraleer het park te bereiken gaan de 22 en 32 km eerst nog op zwier in het pittoreske en landelijke Mark, deelgemeente van Edingen, alwaar een lokale lus de stappers van naderbij zal kennis laten maken met dit dorpje van circa 1400 inwoners. Het dorp heeft zijn naam te danken aan het aldaar ontspringende riviertje de Mark waaraan de inrichtende club gedeeltelijk zijn naam heeft ontleend. Momenteel is dit dorpje grotendeels verfranst, met een Nederlandstalige minderheid.

 

De uitgetekende parkoersen zijn dit jaar dus vooral gericht op de aangrenzende Henegouwse gemeenten Mark en Edingen. Avontuurlijk natuurlijk wandelen in 't groene kwadrant van ’t Pajottenland en regelmatig flirten met de nabije taalgrens zijn ingrediënten van deze zwerftocht over Vlaamse en Waalse wandelwegen.

 

De Marktrotters zorgen, al naar goede gewoonte, voor een perfecte organisatie en gratis bedelingen bij de inschrijving. Deze eerste van drie eigen organisaties is tevens de start van een nieuwe editie van de Cesar-bier trofee waarvan de beloning, in de vorm van een 0,75 cl fles Cesar-bier, volgt op zondag 15 december 2019 voor wie alsdan zal deelgenomen hebben aan onze drie wandelingen (Kriek & Mattentochten, Urbanustochten op zondag 21 juli en Eindejaarstochten op zondag 15 december).

 

Wij heten iedereen van harte welkom en durven stiekem hopen dat ook de inwoners van Groot-Herne op bewuste dag de weg naar de lokale sporthal vinden om van een aangename en deugddoende wandeling, bij hopelijk gunstig wandelweer, te genieten.

 

 

 

Copyright @ All Rights Reserved