Herenigingstocht B

HERENIGINGSTOCHT


Zaterdag 23 oktober 2021


Onlangs begonnen we met een 'Herenigingstocht', een groepswandeling om leden te motiveren om na de pandemie opnieuw aan het wandelen te gaan. We vertrokken toen vanuit de Ninoofse deelgemeente Lieferinge.

We zetten de reeks nu verder met 'Herenigingstocht B'. We verkennen nu een andere regio, namelijk Sint-Pieters-Leeuw, een randgemeente van het Brussels Gewest. In tegenstelling met wat de ligging laat vermoeden, heeft deze gemeente een opvallend argrarisch gedeelte met velden, bossen en weiden. Rustige, verkeersluwe straatjes, veldwegen en voetpaadjes bieden prachtige wandelmogelijkheden.


Start: om 14.00 uur. Samenkomen op de parking van het gemeentehuis. Op de gps vraag je Pastorijstraat 21, 1600 Sint-Pieters-Leeuw.


Het parcours:  We voorzien een lus van 8,7 km met  een paar eenvoudige mogelijkheden om een kortere route te nemen. We wandelen over een paar paadjes naar een verkeersluw straatje doorheen de Zuunvallei. Doorheen velden en weiden klimmen we naar het hoogste gedeelte van de gemeente met de bekende 300 m hoge zendmast. Een andere veldweg loopt langs de rand van het bos rond het kasteel van Rukkelingen. We komen uit op de Victor Maloustraat, vanwaar een kortere weg naar de parking mogelijk is. Het parcours loopt verder over een paadje door de velden en daarna slaan we af richting van het voormalige klooster (nu een modern rust- en verzorgingstehuis). Hier kan men weer kiezen om een stukje in te korten. De andere wandelaars stappen dan naar het Colomadomein met een enorme rozentuin. De rozen staan in dit seizoen natuurlijk niet in bloei, maar men krijgt een mooi overzicht van de structuur van de tuin, die over het hele domein verspreid ligt. Van hieruit leidt een mooie dreef richting de kerk. De parkeerplaats bevindt zich even verderop.


Horeca: in de omgeving van de kerk vind je een paar horecazaken en in het Colomadomein bevindt zich Taverne De Koetsier nabij het gerestaureerde kasteel.


Inschrijving: Inschrijven is niet nodig. Let wel: we starten stipt om 14.00 uur. Op tijd komen is dus de enige voorwaarde.

Deelname is gratis.Wie mag deelnemen? Alle leden van Wandelclub De Marktrotters Herne.

Niet-leden, die ons beter willen leren kennen, zijn natuurlijk ook welkom, maar wij vragen dat zij vooraf hun deelname aankondigen per mail naar raymond.ict@marktrotters.be

Hou er echter rekening mee dat u als niet-lid niet geniet van de ongevallenverzekering, waar leden automatisch recht op hebben.