permanent augustus 2020

Wandelclub

DE MARKTROTTERS HERNE

vzw

4114

De Marktrotters wandelen permanent.

WEDOENDA


Permanent bewegwijzerd parcours


Het persbericht:


In navolging van de “light versie” van de UT2020 in juli pakt wandelclub De Marktrotters Herne thans uit met een vervolg. Met name van zaterdag 15 augustus t/m zondag 23 augustus a.s. zal deze gedreven wandelvereniging 2 parkoersen van 6 km (in werkelijkheid 6,1 km) & 10 km (in werkelijkheid 12,5 km) aanbieden die permanent bewandeld zullen kunnen worden. Ook nu wordt gezorgd voor de totale uitpijling hiervan via de klassieke eigen wandelbewegwijzering (gele pijltjes met witte neus).

Beide afstanden starten op de plaats in Herne Centrum aan het infobord voor de BNP Parisbas Fortis Bank (Centrum 4) en lopen over volledig gescheiden trajecten. Vergeet niet een kijkje te nemen aan het kartuizerstandbeeld voor het gemeentehuis.

Hierna volgt een summiere omschrijving van beide wandelparkoersen :

De 6,100 km vertrekt door de Kerkstraat (naast Centrum 8) en passeert langs volgende bezienswaardigheden : de Sint Petrus en Pauluskerk, het Kartuizerklooster, de Stomme Kapel, de Boes(water)molen, het Markpad, het NMBS-station van Herne (beschermd gebouw) met zijn gietijzeren luifel, de Sint-Waltrudis(water)molen en de nieuwe bedding van de Markrivier nabij het centrum.

Opgelet op woensdagvoormiddag is er een bescheiden markt in het centrum van Herne.

De 12,500 km vertrekt door de Grotestraat (rechtover Centrum 10, Restaurant-Feestzalen De Egelantier) en gaat door de Postborre, voorbij landschapskubus Icarus (houten constructie dienend o.a. als panorama- en rustpunt) in de Koecache, via het Ponneken, langs ’t Ooievaarsnest (19de eeuwse hoeve) en door de Aerebeekvallei om als laatst te passeren aan het woonzorgcentrum Sint-Felix.

Info over en het traject van de parkoersen is terug te vinden op de website van onze club, www.marktrotters.be alsook aan de startplaats op het infobord van de gemeente dat zich bevindt voor de ingang van de Fortis bank (centrum 4) of via  0474 43 05 95.

Parkeergelegenheid is aanwezig in en rond het centrum van Herne, alsook en vooral in het weekend op de parking aan het gemeentehuis (in- en uitrit tussen centrum 16 en 17 = gemeentehuis). Opgelet op woensdagvoormiddag is er een bescheiden markt in het centrum van Herne.

Allen, zowel federatieleden als niet-leden, zijn van harte welkom en vrij om deze parkoersen tijdens de voorziene periode op eigen ritme te bewandelen. Er zal geen inschrijving, géén startzaal noch rustposten te vinden zijn. Bijgevolg ben je aangewezen op eigen proviand. In en rond het centrum van Herne zijn er een aantal horecazaken alwaar men zijn dorst kan lessen, een broodje of zelfs een ijsje kan eten.

Alvast veel wandelplezier gewenst aan éénieder die afzakt naar “’t Groene Kwadrant” van ’t Pajottenland !


Binnenkort hier meer praktische info.


Copyright @ All Rights Reserved